ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα Scientix για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να γίνουν Scientix Ambassadors

Το Scientix,  καλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Scientix Ambassadors Teacher’s Panel, το οποίο αποτελείται ήδη από 377 Scientix Ambassadors που έχουν επιλεγεί από την προηγούμενη έκδοση του Scientix.

Οι Πρεσβευτές του Scientix είναι εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο, πρόθυμοι να υποστηρίξουν τη διάδοση του Scientix και την ανταλλαγή πρακτικών και γνώσεων μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων στην εκπαίδευση STEM.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Οι Πρεσβευτές του Scientix θα βοηθήσουν στην κοινή χρήση των δραστηριοτήτων της Scientix σε εθνικό επίπεδο και θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην υποστήριξη της καινοτομίας στην εκπαίδευση STEM στις χώρες τους.

Η δουλειά τους είναι απαραίτητη για την επέκταση και την εδραίωση μιας κοινότητας των οποίων οι βασικές αξίες βρίσκονται στην ανταλλαγή καλών πρακτικών στην τάξη, ειδικά στον τομέα του STEM, και να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές είναι εξοπλισμένοι με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες.

Το Scientix Teachers ‘Panel συγκεντρώνει καθηγητές STEM από όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα για να συνεργαστούν μαζί με την ομάδα του Scientix για να υποστηρίξουν τις βασικές δραστηριότητες του έργου.

Η ομάδα των Scientix Ambassadors, συνεργάζεται στενά με την ομάδα του προγράμματος Scientix, με κύριο καθήκον την υποστήριξη της διάδοσης του έργου (παρακολούθηση εθνικών και διεθνών συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων για την παρουσίαση του έργου και την αναμετάδοση των ειδήσεων Scientix μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) . Άλλες εργασίες, ειδικά για το έργο, μπορούν επίσης να ανατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες των έργων.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι  Scientix Ambassadors θα ενεργούν σε εθελοντική βάση και οι προϋποθέσεις για να γίνουν Πρέσβης είναι:

  1. Να ολοκληρώσουν επιτυχώς το Scientix STEM is Everywhere MOOC (είτε η έκδοση 2018 είτε το 2020 Rerun).
  2. Να ολοκληρώσουν  με επιτυχία ένα από τα eScientix/STE(A)M IT Integrated STEM teaching MOOCs (είτε για πρωτοβάθμια είτε για δευτεροβάθμια).
  3. Έγκριση από τα Υπουργεία Παιδείας στις αντίστοιχες χώρες.
  4. Να ολοκληρώσουν με επιτυχία το 3ο διαδικτυακό εκπαιδευτικό μάθημα Scientix Ambassadors (SATC) με συνολική βαθμολογία 65% ή υψηλότερη. Η πρόσκληση για συμμετοχή στο SATC θα είναι δυνατή μόνο εάν έχουν συμπληρωθεί τα σημεία 1, 2 και 3. Αυτό το μάθημα θα διαρκέσει από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

14 Οκτωβρίου 2020 στις 12:00 μ.μ. (ώρα Βρυξελλών – CEST). Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μέσω αυτής της φόρμας

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής διαβάστε εδώ

Πηγή άρθρου: http://www.scientix.eu/

Leave a Comment