ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Με το μήνυμα «Eπιστήμη για όλους – Eπιστήμη για ΣΕΝΑ!» η Βραδιά του Ερευνητή επιστρέφει δυναμικά

Η «Βραδιά του Ερευνητή», η μεγαλύτερη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 370 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, επιστρέφει και φέτος σε 9 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με διοργανωτές τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας. Με το μήνυμα «Επιστήμη για όλους – Επιστήμη για ΣΕΝΑ!», την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 (17.00-24.00 με ελεύθερη είσοδο) η φετινή βραδιά στην Αθήνα διοργανώνεται ταυτόχρονα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ιστορικό κτήριο Πατησίων). Επίσης, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο.

Η «Βραδιά του Ερευνητή», ένας πανευρωπαϊκός θεσμός που κρατά 14 χρόνια, έχει σαν στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας. Με το μήνυμα «Επιστήμη για όλους – Επιστήμη για ΣΕΝΑ!» η έρευνα θα  ανοίξει και φέτος τις πόρτες της  στο ευρύ κοινό, με τρόπο απλό, κατανοητό και απολαυστικό!

Στην Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο κεντρικές εκδηλώσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η μία εκδήλωση θα  πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) και η άλλη θα λάβει χώρα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο κτήριο Αβέρωφ, στο ιστορικό συγκρότημα της οδού Πατησίων.

Παράλληλα, τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής θα διοργανώσουν μικρότερες και πολύ ενδιαφέρουσες προ-εκδηλώσεις λίγο πριν τη ‘Βραδιά του Ερευνητή’. Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (στις 20/9), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (στις 23/9), το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (στις 26/09) θα παρουσιάσουν σειρά επιστημονικών δρώμενων  στους φιλόξενους χώρους τους, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» θα παρουσιάσουν σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες στο Λαύριο (20/9).

Πηγή άρθρου: http://www.ekt.gr/

Leave a Comment