ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Σύγχρονες Μέθοδοι στη Διαχείριση της Γεωγραφικής Πληροφορίας – 12/10/2018 – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου συνδιοργανώνουν σεμινάριο με τίτλο «Σύγχρονες μέθοδοι στη διαχείριση της γεωγραφικής πληροφορίας».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους, και γενικότερα επαγγελματίες που είτε εργάζονται σε βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχεία με γεωγραφικό περιεχόμενο, είτε διαθέτουν στους οργανισμούς τους γεωγραφικό υλικό το οποίο δεν έχουν αξιοποιήσει, είτε γενικότερα ενδιαφέρονται για τον τρόπο προσέγγισης χαρτών, αεροφωτογραφιών, γεωχωρικών δεδομένων στο έντυπο και ψηφιακό περιβάλλον. Απευθύνεται επίσης και σε φοιτητές συναφών ειδικοτήτων.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καραμπατζός» την Παρασκευή 12.10 κατά τις ώρες 9 πμ – 5 μμ.

Η εγγραφή στο σεμινάριο είναι δωρεάν ενώ με το πέρας αυτού θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι:

  • Να εισαγάγει τους βιβλιοθηκονόμους στο διαθεματικό χαρακτήρα της γεωγραφικής επιστήμης και να τους εξοικειώσει με βασικές έννοιες χαρτογραφίας.
  • Να κατανοήσουν οι βιβλιοθηκονόμοι τη σημασία της γεωγραφικής πληροφορίας.
  • Να αφυπνίσει τους βιβλιοθηκονόμους στη διαχείριση της γεωγραφικής πληροφορίας που διαθέτουν στη βιβλιοθήκη τους, και δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς, είτε αυτή αφορά έντυπο πολιτιστικό περιεχόμενο (π.χ. χάρτες), είτε ψηφιακά παραγόμενο υλικό.
  • Να αναδείξει τα εργαλεία προαγωγής της επεξεργασίας της γεωγραφικής πληροφορίας.
  • Να ανοίξει ένα διάλογο στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα για συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ βιβλιοθηκών/φορέων/οργανισμών για συλλογική αξιοποίηση, διαχείριση και διάχυση της γεωγραφικής πληροφορίας τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή.

Διαβάστε περισσότερα για το σεμινάριο και δείτε το τελικό πρόγραμμα εδώ

Leave a Comment