ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Kαλοκαιρινό σχολείο PowerPython: 10-14 Ιουλίου στη Ζάκυνθο

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ,  συνδιοργανώνουν καλοκαιρινά σχολεία για την python από τις 10-14 Ιουλίου 2019 στη Ζάκυνθο.

Το Power Python Summer School είναι ένα θερινό σχολείο μιας εβδομάδας, με τη μορφή εργαστηριακών μαθημάτων προγραμματισμού με αντικείμενο την εκμάθηση προχωρημένων θεμάτων και ισχυρών βιβλιοθηκών της γλώσσας, με έμφαση στην ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων.

Το θερινό σχολείο οργανώνεται για τρίτη χρονιά στην πανέμορφη Ζάκυνθο. Θα διδάξουν καθηγητές και συνεργάτες από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήδη προσφέρουν ανοικτά μαθήματα στο διαδίκτυο με τη μορφή MOOCs. Το Power Python summer school διοργανώθηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές με μεγάλη επιτυχία, οπότε φέτος επανέρχεται η ίδια ομάδα με εμπλουτισμένη μάλιστα έκδοση σε προηγμένα θέματα της γλώσσας.

Η Python είναι σήμερα μια εξαιρετικά δημοφιλής και εύχρηστη γλώσσα προγραμματισμού με υποστήριξη από μια δραστήρια διεθνή κοινότητα. Η Python προβάλει ως ένα ισχυρό εργαλείο  υπολογιστικής σκέψης και επιστημονικού προγραμματισμού, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα να γραφεί εύκολα αποδοτικός κώδικας που επιλύει από απλά μέχρι σύνθετα επιστημονικά προβλήματα.

Το θερινό σχολείο διεξάγεται στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα εργαστηρίου πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθο, και έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση τα στοιχεία που καταθέτουν στην αίτησή τους. Σε όσους ολοκληρώσουν επιτυχώς το θερινό σχολείο θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σε ποιους απευθύνεται

Το καλοκαιρινό σχολείο PowerPython απευθύνεται κυρίως σε μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς φοιτητές καθώς και επαγγελματίες προγραμματιστές και/ή αναλυτές δεδομένων που έχουν ήδη μια εισαγωγική γνώση της Python και επιθυμούν να κάνουν τα επόμενα πρώτα βήματα προς τις προχωρημένες περιοχές που θα διδάξει το Σχολείο.

Το κόστος εγγραφής είναι 100 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται ψηφιακό υλικό του σεμιναρίου, ελαφρύ μεσημεριανό και πρωινό. Τα μαθήματα διαρκούν από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, κάθε μέρα, ενώ την τελευταία μέρα του σχολείου γίνεται διαγωνισμός φοιτητικών πρότζεκτ με βραβεία στις καλύτερες ομάδες.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου είναι:

Προχωρημένη Python (15-19 Ιουλίου 2019):
(α) Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός
(β) Μόνιμη αποθήκευση δεδομένων (pickles), βάσεις δεδομένων sql
(γ) Επεξεργασία μέσω κανονικών εκφράσεων (regex)
(δ) Ανάλυση δεδομένων με pandas, scipy, matplotlib

(ε) Τεχνικές μηχανικής μάθησης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας με την Python

Επιβεβαίωση συμμετοχής: έως και 30 Ιουνίου 2019

Ολοκλήρωση διαδικασίας συμμετοχής: έως και 5 Ιουλίου 2019

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να δείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο http://powerpython.teiion.gr

Leave a Comment