ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ανοιχτή Πρόσκληση: Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού;

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού της ΕΕ είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που γιορτάζει τη δημιουργία εφαρμογών και πραγμάτων γύρω μας μέσω της συγγραφής κώδικα. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν χρησιμοποιώντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γράφοντας λίγες γραμμές κώδικα και ακόμα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.

Για το 2018, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού επιθυμεί να αξιοποιήσει περισσότερο τον τομέα της εκπαίδευσης, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και να δοκιμάσουν προτεινόμενες δραστηριότητες. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συνδράμουν, με σκοπό την υλοποίηση δραστηριοτήτων για την Εβδομάδα Κώδικα με τους μαθητές τους, ενισχύοντας και υποστηρίζοντας τους συναδέλφους τους και τα σχολεία τους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018. Εάν θέλετε να δείτε τι συνέβη στις προηγούμενες εκδόσεις της Εβδομάδας του Κώδικα της ΕΕ, μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της δράσης.

Τι είναι ο Πρωτοπόρος Εκπαιδευτικός;

Οι Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί της Εβδομάδας Προγραμματισμού της ΕΕ είναι ενθουσιώδεις εκπαιδευτικοί, πρόθυμοι να διαδώσουν το όραμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, ενθαρρύνοντας περισσότερους μαθητές και σχολεία να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκστρατεία. Αν:

  • Πιστεύετε ότι όλοι οι μαθητές μπορούν να γίνουν πρωτοπόροι και δημιουργοί της τεχνολογίας;
  • Πιστεύετε ότι το Code Week θα μπορούσε να βοηθήσει τους μαθητές σας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους;

Τότε ο ρόλος του Πρωτοπόρου Εκπαιδευτικού είναι κατάλληλος για εσάς!

Οφέλη για τους Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς

Ως Πρωτοπόρος Εκπαιδευτικός του EU Code Week θα:

  • Λάβετε το σήμα (badge) του οδηγού για την Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ, κερδίζοντας την υποστήριξη της εκστρατείας.
  • Είστε μέρος μιας διεθνούς κοινότητας εκπαιδευτικών με το ίδιο πνεύμα, με τους οποίους μπορείτε ανταλλάσσετε απόψεις, να βελτιώνεστε και να μαθαίνετε.
  • Έχετε πρόσβαση σε νέες πηγές και πόρους διδασκαλίας καθώς και σε επιμορφώσεις για να αξιοποιήσετε καλύτερα την ιδέα του EU Code Week στην τάξη σας.
  • Αποτελέσετε ουσιαστικό μέρος μιας από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες εθελοντικής βάσης στην Ευρώπη και θα συμβάλετε στην προώθηση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημαντικότητα της ενσωμάτωσης του προγραμματισμού στα σχολεία.
  • Συμμετέχετε σε διαγωνισμούς με διεθνή αναγνώριση και με άλλα βραβεία.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί;

Με το να αφιερώσετε λίγες ώρες το μήνα ως Πρωτοπόρος Εκπαιδευτικός του EU Code Week, μπορείτε:

  • Να δώσετε το καλό παράδειγμα: οργανώστε μια εκδήλωση μάθησης / ομότιμης εκμάθησης στο σχολείο σας, καταχωρήστε την στην ιστοσελίδα του EU Code Week και διαδώστε το μήνυμα.
  • Να μοιραστείτε και να προωθήσετε ιδέες, σχέδια διδασκαλίας, καθώς και πόρους ή πηγές στα Ελληνικά, μέσω των εκπαιδευτικών δικτύων σας. Να ενθαρρύνετε άλλους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων της χώρας / περιοχής σας να οργανώνουν εκδηλώσεις και να τις καταχωρήσουν στην ιστοσελίδα του EU Code Week.
  • Να είστε εθελοντής για την υποστήριξη άλλων εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ.
  • Να είστε ο συνδετικός κρίκος σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ στην περιοχή σας και να ενθαρρύνετε τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών διοργανωτών.

Ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε;

Συμπληρώστε τη φόρμα. Τα αποτελέσματα της επιλογής των Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Εβδομάδας Κώδικα της ΕΕ θα ανακοινωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το συντομότερο δυνατό.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην κοινότητα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού!

Leave a Comment