ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 26 – 29 Απριλίου 2017

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής καθώς και Τοπικούς Φορείς (Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κ.τ.λ.). Φέτος το Φεστιβάλ θα πργαματοποιηθεί από τις 26 έως τις 19 Απριλίου 2017 με την συμμετοχή  18 πόλεων της Ελλάδας (Ηράκλειο, Άγιος ΝικόλαοςΑγρίνιοΙωάννινα, ΚαβάλαΚαλαμάτα, ΚέρκυραΚομοτηνήΛάρισα, Μυτιλήνη, ΠάτραΠύργος ΗλείαςΡόδος, Σύρος, Τρίκαλα, ΦλώριναΧανιά και Χίος )

7o_mathitiko_logo-jpg-1475262202892

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), του μαθήματος «Ερευνητικές Εργασίες (Project)» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας Σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή. Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

posterdigifest

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

(α) Σύντομη παρουσίαση (<=8 ́) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο

(β) Υπολογιστής του σχολείου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ομάδα μαθητών στον εκθεσιακό χώρο για ένα διάστημα 2-3 ωρών, ώστε να εκθέτουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτό

(γ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Τα μαθητικά έργα της Π.Ε. Ηρακλείου και Π.Ε. Λασιθίου εκτίθενται εδώ: http://digifest-ira.blogspot.gr/.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης και ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και  της παρουσίασης των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και

γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Όπως πάντα, στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα, για μαθητές και επισκέπτες, ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες.

Δείτε περισσότερα στο http://www.digifest.info/

2 thoughts on “7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 26 – 29 Απριλίου 2017

  1. Kαλησπέρα!
    θα ήθελα να συμμετάσχω στο φεστιβάλ με το νηπιαγωγείο αλλά δεν μπορούμε να παραβρεθούμε στην παρουσίαση που αναφέρεται στην αίτηση συμμετοχής . Αποτελεί πρόβλημα στη συμμετοχή μας;
    Σας ευχαριστώ.

Leave a Comment