ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

8ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων

Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος», σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκηρύσσουν τον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων:
α) Σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών)
β) Σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΣΔΕ, ΕΚ, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής)
γ) Υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ, ΣΕΚ, ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥΠ κ.ά.)
δ) Διοικητικών μονάδων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς και
ε) Προσωπικών και Ομαδικών Ιστότοπων Εκπαιδευτικών.

Ο Διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» (Σύρος 28-30 Απριλίου 2016) το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. (174921/Δ2/19-10-2016).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη όλων των ποιοτικών διαδικτυακών ιστότοπων που παρέχουν εκπαιδευτικές – παιδαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, η ηθική και η υλική -έστω και συμβολικά- επιβράβευσή τους. Επιπλέον, είναι ταυτόχρονα ένα σημαντικό κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς και αφορμή για  την ενασχόληση και επιμόρφωση τους σε θέματα Πληροφορικής, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία της εκπαίδευσης και την επικοινωνία της με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και το ευρύ κοινό.

 

bg02f

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Ελληνόφωνοι Εκπαιδευτικοί Ιστότοποι, οι οποίοι θα είναι ενεργοί τουλάχιστον μέχρι και την ημερομηνία αξιολόγησής τους, στις ακόλουθες κατηγορίες, για τις οποίες θα δοθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι:

  1. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία,
  2. Γυμνάσια, EΕEEK, ΣΔΕ
  3. Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΚ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.
  4. Υποστηρικτές Δομές Εκπαίδευσης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ, ΣΕΚ, ΚΕΔΔΥ κ.α),
  5. Διοικητικές μονάδες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων,
  6. Προσωπικοί Iστότοποι Eκπαιδευτικών και Ομάδων Εκπαιδευτικών.

 

Αιτήσεις συμμετοχής από Δευτέρα 14/11/2016 μέχρι και την Τετάρτη 14/12/2016.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Ιστότοποι ως δυναμικά εργαλεία εξελίσσονται, βελτιώνονται συνεχώς και πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της αίτησης συμμετοχής. Οι κρίσεις σε κάθε φάση διαρκούν περίπου ενάμιση μήνα και επομένως και σε αυτό το χρονικό διάστημα οι εκπαιδευτικοί – υπεύθυνοι των ιστοσελίδων μπορούν να τους βελτιώνουν έτσι ώστε κατά τις ημέρες της αξιολόγησης να είναι όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένοι και ποιοτικοί.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό, τους άξονες, τα κριτήρια και τον τρόπο αξιολόγησης  είναι αναρτημένα  στον επίσημο δικτυακό τόπο του Διαγωνισμού: http://www.eduwebawards.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα του διαγωνισμού http://2017.eduwebawards.gr/

Leave a Comment