ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Βραδιά του Ερευνητή 2016 από το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά – 27/9/2016

Ποιος είναι σήμερα ο κόσμος και το έργο ενός ερευνητή στις ψηφιακές τεχνολογίες και πόσο κοντά σας είναι; Το απόγευμα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 και μέχρι αργά το βράδυ, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της Αθήνας σε μία εκδήλωση με πλήθος δραστηριοτήτων, εργαστηρίων, επιδείξεων, παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2016 με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

header222-1

Tι λένε τα μάτια μας για τον τρόπο που μαθαίνουμε; Μπορείς να επικοινωνήσεις στη νοηματική γλώσσα; Πώς επικοινωνεί ένα παιδί και ένα ρομπότ; Τι σχέση έχει η έρευνα με το χορό και τη βιομηχανία του θεάματος; Μπορεί ένα παιδί να κατασκευάσει ένα ρομπότ; Σπίτι μου σπιτάκι μου, μπορείς να με ακούσεις; Έχεις παίξει ‘πέτρα-ψαλίδι- χαρτί’ με ένα avatar; Πώς επεξεργάζομαι τα γλωσσικά δεδομένα που έχω συλλέξει;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία οι ίδιοι οι ερευνητές θα απαντήσουν μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, συμμετοχικές επιδείξεις και εργαστήρια. Πώς συνδέεται η επιστήμη των υπολογιστών με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές επιστήμες; Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια της εκδήλωσης online και να κρατήσουν τη θέση τους από σήμερα!

Επιπλέον, μια ιδιαίτερη έκθεση περιμένει φέτος τους επισκέπτες της Βραδιάς! Όσοι συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Τι σημαίνει για εσένα η Ψηφιακή Τεχνολογία;» θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα τους στον εκθεσιακό χώρο και να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στον τόπο της εκδήλωσης, το πλήρες πρόγραμμα των ερευνητικών δραστηριοτήτων που θα παρουσιαστούν και επιπλέον πληροφορίες για τη «Βραδιά του Ερευνητή 2016» και τις εκδηλώσεις του ΕΚ «ΑΘηνά» σε Αθήνα και Ξάνθη (30.09) μπορεί κανείς να βρει στη σελίδα http://www.athenarc.gr/researchers.night

Πηγή άρθρου: http://www.athenarc.gr

Leave a Comment