ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Δυο χρήσιμα εργαλεία ΕΛΛΑΚ για τη νέα σχολική χρονιά: MoodleCloud και FocusWriter

Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε μερικά χρήσιμα εργαλεία λογισμικού ανοικτού κώδικα που πιθανόν να μην τα γνωρίζατε και μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές και τους καθηγητές στην νέα σχολική τους χρονιά.

open-source-image

 

FocusWriter

Πόσες καρτέλες του firefox έχετε ανοίξει τώρα; Πόσες συνομιλίες στο facebook έχετε ανοικτές; Έχετε ελέγξει το Twitter τα τελευταία 10 λεπτά; Ας το παραδεχτούμε: η τεχνολογία μπορεί εύκολα να αποσπάσει την προσοχή μας. Tο Focuswriter είναι μια εφαρμογή που βοηθάει τους μαθητές (και τους ενήλικες…) να αρνηθούν τις σειρήνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των βίντεο στο YouTube, ώστε να μπορεί να γράψουν απερίσπαστοι την εργασία τους. Με την εκκίνηση του  FocusWriter, γεμίζει την οθόνη με μια κενή λευκή σελίδα έτοιμη για επεξεργασία, χωρίς άλλους αντιπερισπασμούς. Το FocusWriter κάνει ένα πράγμα πολύ καλά: να απομακρύνει τους πειρασμούς.
focuswriter_default

 

MoodleCloud
Το Moodle εδώ και πολύ καιρό είναι το πιο λαμπρό αστέρι του ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα στις πλατφόρμες εκπαίδευσης. Αλλά για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς δεν είναι εύκολα προσβάσιμο λόγω της έλλειψης server και ειδικής μηχανογραφικής υποστήριξης στα σχολεία τους.

moodle-orange

Το MoodleCloud, είναι μια νέα υπηρεσία, βασισμένη στο Moodle, που καθιστά πολύ πιο εύκολη την δημιουργία μιας εικονικής αίθουσας διδασκαλίας, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς . Απλά δημιουργείτε ένα λογαριασμό στο moodlecloud.com και μπορείτε να ξεκινήσετε την δημιουργία μαθήματος μέσα σε λίγα λεπτά (έχει ένα όριο 50 χρηστών ανά μάθημα, το οποίο λογικά είναι αρκετό για τις περισσότερες περιπτώσεις) . Επιπρόσθετα, σε κάθε μάθημα του Moodlecloud, περιλαμβάνεται και το ΒιgBlueButton (σύστημα τηλεδιάσκεψης ανοικτού λογισμικού), γεγονός που κάνει το MoodleCloud, ιδανικό για online μαθήματα.

 

Πηγή άρθρου: http://opensource.com/education/15/8/5-back-school-open-source-programs-2015

One thought on “Δυο χρήσιμα εργαλεία ΕΛΛΑΚ για τη νέα σχολική χρονιά: MoodleCloud και FocusWriter

Leave a Comment